NIEUWSBERICHTEN ARCHIEF

Bitumen daken: alle voordelen op een rijtje

Bitumen dakbedekking wordt vaak toegepast op platte en/of licht hellende daken. Er zijn verschillende soorten en kwaliteiten én het is verkrijgbaar in verschillende kleueren. Maar er zijn ook zo verschillende voordelen en nadelen voor het toepassen van bitumen. Lees maar:

Bitumen is gemaakt van aardolie. De kwaliteit van bitumen dakbedekking is in de loop van de jaar sterk verbeterd. Zo is het tegenwoordig elastischer, gaat het langer mee en is het vanwege de verbeterde kwaliteit beter bestand tegen heftige temperatuurverschillen.

Wat zijn de voordelen van bitumen daken?

Allereerst: bitumen maakt uw dak waterdicht. Het materiaal is zeer goed bestand tegen vocht. Maar dit geldt alleen als het bitumen dakleer correct is aangebracht en afgewerkt. De naadverbinding tussen verschillende delen moet perfect zijn, anders mist het zijn waterdichte eigenschap.

Dan: bitumen is als dakbedekking relatief goedkoop. Het materiaal is goedkoop in vergelijking met andere types dakbedekking voor platte daken. Bij de aanschaf van bitumen is een prijsvergelijking op zijn plaats. Uw dakdekker kan u hierover voorlichten.

In geval van kleine schades, is een bitumen dak eenvoudig te repareren. Kleine schades die in de loop van jaren kunnen ontstaan dankzij weersinvloeden, zijn kleine scheurtjes of blaasjes. Reparaties zijn zo gepiept. Schakel hiervoor uw dakspecialist in. U weet dan zeker dat het professioneel en correct gerepareerd wordt en heeft u er voorlopig geen omkijken naar.

De levensduur van bitumen is 20 à 25 jaar. De effectieve levensduur is vanzelfsprekend sterk afhankelijk van het gekozen merk, het periodieke onderhoud en de manier van plaatsing op het dak.