NIEUWSBERICHTEN ARCHIEF

Hoe isoleer je een schuin dak

Het isoleren van een dak is in principe eenvoudig. In geval van een schuindak, is het isoleren vanaf de binnenzijde het meest praktisch. Gebruik als isolatiemateriaal zogenoemde spijkerflensdekens, kant-en-klare isolatieplaten en/of isolatiefolie. Bent u een handige doe-het-zelver, koop uw materialen bij de bouwmarkt. Heeft u meer vertrouwen in een vakman, besteed de isolatie dan uit aan een dakspecialist.

Het toepassen van isolatiemateriaal aan de buitenzijde van het dak, is wat ingewikkelder. Materialen die gebruikt kunnen worden voor isolatie aan de buitenzijde zijn bijvoorbeeld renovatieplaten, isolatiedelen en de isolatiefolies.

Brengt u isolatiemateriaal aan aan de buitenzijde, dan wordt het dak hoger. Goten en waterafvoer moeten dan worden aangepast. Dit geld alleen als er gekozen word voor isolatie platen pir platen. Bij isolatie folie zal het dak niet verhoogd hoeven te worden en zijn er geen aanpassingen nodig. Dit is ideaal bij geschakelde woningen waar daken van de buren aan elkaar zitten.

Het isoleren van een plat dak

Bij een plat dak is isolatie aan de binnenzijde het makkelijkst. Gebruik hiervoor isolatieplaten of -rollen, verkrijgbaar bij de bouwmarkt. De isolatiematerialen bevestigt u eenvoudig bij een houten dak tussen de dakbalken. Let op: het is niet handig om op deze wijze een vochtige ruimte zoals de badkamer, te isoleren.

Het isoleren van een plat dak met pir isolatie platen via de buitenzijde is niet eenvoudig. Ook hier geldt dat het dak hoger wordt en daardoor de dakranden ook hoger komen te liggen. Dit is niet altijd nodig, ook kunnen wij alleen het midden vlak isoleren dat er geen aanpassingen nodig zijn en creƫren we een goot rondom het dak waardoor het water afgevoerd kan worden. Vraag onze specialisten voor meer informatie!