NIEUWSBERICHTEN ARCHIEF

Onderhoud van dakbedekking op platte daken

Het onderhouden van uw dak, of dit nu een plat dak of een hellend dak is, vraagt om discipline. Zorg voor tweemaal per jaar een visuele inspectie. Dat kunt u prima zelf. Bij twijfel schakelt u een dakspecialist in die met u meekijkt.

Visuele inspectie van het dak en afwatering
Controleer met het blote oog de dakgoten. Vaak zijn de dakgoten buiten zicht en ziet u vanaf de grond niet of de goten vol liggen met blad. Het zuiver houden van de dakgoten, met name in oktober of november én in het voorjaar, is goud waard en voorkomt een hoop problemen. Controleer meteen ook de doorvoer van de regenpijpen. Gebruik hiervoor een tuinslang en check: loopt het water goed weg? Verstoppingen in de regenpijp, vaak ook niet direct zichtbaar, leveren gegarandeerd lekkages op, als u er niks aan doet. Loopt het water niet goed weg, zorg ervoor dat de verstopping doorgeprikt wordt. Vindt u dat lastig om zelf te doen? Schakel gerust een dakspecialist in.

Het onderhoud van de dakbedekking op platte daken
De dakbedekking op platte daken is behoorlijk gevoelig voor lekkages. Het controleren en regelmatig aankloppen van de loodranden voorkomt terugslag van regenwater (bij bijvoorbeeld de hoosbuien van nu) naar de binnenkant van het lood en onder het dak. Zo voorkomt u van die vervelende lekkages, die behoorlijk wat schade op kunnen leveren, en blijft de dakbedekking het werk doen waarvoor het is aangebracht.

Zoals gezegd: bij twijfel, schakel een ervaren dakspecialist in. Die kijkt graag met u mee en weet dankzij jarenlange praktijkervaring precies wat de zwakke punten in het dak zijn. Zo voorkomt u lekkages of ergere gebreken in/aan uw woning.