NIEUWSBERICHTEN ARCHIEF

Tip van de dakdekker: controleer periodiek uw dak

Het verschilt per dak wanneer de dakbedekking toe is aan vervanging. Bij platte daken geldt in de regel een vervangingstermijn van tussen de 20 tot 25 jaar. Met name als er beschadigingen ontstaan, randjes of loodslabben die los gaan zitten, kleine lekkages in huis of zichtbare blaren in de dakbedekking, laat er dan in ieder geval een ervaren dakdekker naar kijken. Kleine beschadigingen kunnen vanzelfsprekend gerepareerd worden. Mocht het aantal kleine beschadigingen snel toenemen, denk dan aan het vervangen van de complete dakbedekking.

De duurzaamheid van een hellend dak is tweemaal zo lang ten opzichte van een plat dak. Meestal ontstaan de grotere problemen na 40 tot 60 jaar. Het hellende dak is dan echt toe aan vervanging.

Het is heel slim en u kunt veel kosten besparen als u jaarlijks het dak controleert op beschadigingen, de loodranden naloopt en het dak visueel inspecteert. Bij twijfel: schakel de dakdekker in voor een kritische blik. Zo houdt u de kwaliteit van het dak in de gaten en heeft u op tijd in beeld wanneer het dak daadwerkelijk aan vervanging toe is.